HKK viert eerste lustrum

Nieuwsbrief december 2003

Met een fotowedstrijd, een diapresentatie van oude foto’s op winkelcentrum Crimpenhof en een inloopmiddag in het streekmuseum Crimpenerhof op 30 december jl. heeft de Historische Kring Krimpen haar 5-jarig bestaan gevierd. De fotowedstrijd kende liefst meer dan 40 inzenders die, gesteund door de Krimpense middenstand allen met een prijsje naar huis gingen. Winnaar van de éérste prijs: een digitale camera werd mevrouw Oudenaarden.

Klapstuk van het lustrumfeest was de fotopresentatie in het Streekmuseum Crimpenerhof. Voor initiatiefnemer en maker Peter Hakkesteegt betekende dit een heuse inburgeringscursus ook al woont hij hier al zo’n 25 jaar. Wekenlang was hij samen met Cees Loeve en André de Vreede op de zolder van het Streekmuseum op zoek naar geschikt fotomateriaal waar hij bij elke foto vele verhalen van deze twee geboren Krimpenaren moest aanhoren. Aan de hand van diverse animaties heeft hij hier een waar kunststuk van gemaakt. Onder toezicht van burgemeester Jansen en diverse raadsleden werd de fotopresentatie ingeluid met een speech van wethouder van Deijk.

De reacties op de presentatie waren overweldigend. Hieruit blijkt maar eens te meer dat de geschiedenis van Krimpen aan den IJssel onder haar inwoners leeft. Naast zo’n honderd aanwezigen in het Streekmuseum moesten enkele tientallen mensen helaas wegens plaatsgebrek teleurgesteld worden. Voor deze mensen en alle andere geïnteresseerden wordt gewerkt aan een vervolgprogramma in De Tuyter eind Januari.

foto’s Andre de Vreede