de 60’ger jaren

De zestiger jaren
in krimpen aan den IJssel

september 2010

Er komen veel bezoekers uit Krimpen en de regio op deze tentoonstelling af. Herkenning alom. Het is niet alleen het bekijken van de foto’s, de inrichting van de kamers en attributen. Het maakt verhalen los uit de eigen jeugd: over de beginnende luxe, de popmuziek met singles, ep’tjes, het speldjes verzamelen, de school en de vereniging.

Burgemeester Jansen op bezoek

In de dag- en weekbladen is er heel wat aandacht aan deze manifestatie gegeven. In de maanden september, oktober en november was er veel uit de jaren zestig te beleven.

Back to the Sixties
Meezingen met de band The Sixties en praten over Wolkers , Van het Reve en Ik Jan Cremer

Even terug naar de jaren ‘60

Algemeen Dagblad, 24 september 2010

Krimpen aan den IJssel .
Bezoekers van het streekmuseum voor de Krimpenerwaard wanen zich even in de jaren ’60. Vanwege de tentoonstelling Krimpen in de jaren zestig heft het museum enkele kamers helemaal in ‘sixties stijl’ ingericht. In onder meer een tienerkamer is te zien hoe Krimpenaren toen leefden en wat hun smaak was. Het historisch museum van Capelle houdt tegelijkertijd een tentoonstelling over de roerige jaren zestig in deze IJsselgemeente. Vanwege de tentoonstellingen trekt morgen een bonte stoet historische auto’s van Krimpen naar Capelle. De tentoonstelling is een samenwerking met onder meer de historische verenigingen en de kunstkring Krimpen.
Foto Frank de Roo

een tienerkamer en de Bruynzeelkeuken met aangeklede plankjes en kasten

Op de achtergrond speelt muziek van die jaren en worden op tv-schermen beelden vertoond van de treinramp in Harmelen, de bezetting van het Maagdenhuis, de opening van de metro in Rotterdam, Geesinks Olympisch kampioenschap judo en nog veel meer uit die jaren. Vakkundig is een aantal kamers ingericht. Ze brengen je werkelijk terug in de tijd.
Vele activiteiten brengen ons terug in de tijd van de zestiger jaren: het optreden van de band The Sixties, films, lezingen, een tocht door Krimpen met solexen, brommers en auto’s
In de festivalkrant stond het uitgebreide programma en natuurlijk kwam er een boek ‘Krimpen in de jaren zestig’ !